Business is booming.

Божков продължава: Спрямо служителите, близките и партньорите ми се извършват поредица от репресии и незаконни действия!

0

- Advertisement -

Бизнесменът ще заведе дела и ще потърси лична съдебна отговорност за случващото се

Бизнесменът Васил Божков ще заведе дела и ще потърси лична съдебна отговорност от всеки, който е участвал в репресии и незаконни действия спрямо семейството му, приятелите и партньорите му, както и спрямо служители в компаниите му. Това стана ясно от негов пост във „Фейсбук“.

https://debat.bg/wp-content/uploads/2020/05/123.jpg

От януари досега хунтата, която управлява България, наруши всички закони и премина всякакви морални и етични граници. Доказателствата и свидетелите на грубото погазване на законите са хиляди. Случи се пред очите на цялото общество по грозен и първобитен начин. Спрямо служителите, семейството, приятелите и партньорите ми се извършват поредица от репресии и незаконни действия. Държавните структури, ръководени от Горанов – НАП, ДКХ, ръководените от г-н Борисов  ДАНС и МВР, Специализираната прокуратурата и съд погазваха ежедневно законите,“ пише още Божков.

Припомняме, че Прокуратурата повдигна 11 обвинения срещу Божков, сред които за ръководене на организирана престъпна група, за пране на пари, за данъчни престъпления, за незаконна търговия с културно-историческо наследство, за търговия с влияние. Отделно има и досъдебно производство за изнасилвания, принуда и убийство, но обвинения по него не са му повдигнати.

Близки на Божков също са атакувани от прокуратурата. Синът му Антон Божков е обвиняем за пране на пари. Той бе задържан, но по-късно бе пуснат срещу 1 млн.лв. гаранция. Според Васил Божков синът му е обвинен за неща, случили се по времето, когато той е бил в Англия и не може да има нищо общо с тях. Жената до него – Елена Динева, е обвинена за участие в организираната престъпна група, ръководена от Васил Божков. Наскоро съдът за пореден път отказа да я пусне от ареста, като дори указа тя да не може да иска промяна на мярката си поне 2 месеца. Според Божков жена му е държана като заложик. „Не може един свидетел да казва едно, а други десет – друго, и да се вярва на единия“, смята той. „Всички, които ме познават, са наплашени. Казва им – ще ви се случи като на Божков“, обяви бизнесменът в интервю по Би Ти Ви преди няколко дни.

В ареста е и неговата секретарка Йоана Чолакова. В килия е и певицата ЛиЛана, за която също се твърди, че прокуратурата прави опит да я свърже с дейността на Васил Божков. Самата тя казва, че познава бизнесмена, но че нито той има нещо общо с бизнеса й, нито тя с неговия. Певицата заяви, че ако наистина е в ареста заради Божков, то значи в тази държава има голям проблем с правосъдието. Братът на ЛиЛана, който също за кратко бе в ареста, но бе пуснат срещу 50 000 лв гаранция, обяви, че прокуратурата го е питала дали познава Васил Божков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече