Business is booming.

Горанов: Божков пренася вината към правителството за действия или бездействия на организатори на хазартни игри

0

- Advertisement -

Финансовият министър Владислав Горанов се опита да се реабилитира по случая Божков, като отрече да е предоставял финансови облаги на когото и да било.

“Срещал съм се и с г-н Божков, и с г-н Домусчиев, и с Валентин Златев, и с Пламен Бобоков, и с Гриша Ганчев, и с ресторантьорите … ако някой твърди, че е правено нещо в услуга на някое лице, то лъже”, настоя да се разбере Горанов. Това стана ясно по време на брифинг във връзка с промените в закона за държавния резерв.

Думите му влизат в противоречие с действията на управляващите, които само преди три месеца одържавиха със закон организираните от Божков лотарийни игри. Този закон сега се оспорва пред Конституциония съд от Висшия адвокатски съвет.

Васил Божков не е получавал привилегировано третиране от нито един държавен орган. Всичко това, което прави Божков, е опит за пренасяне на вина към правителството за действия или бездействия на организатори на хазартни игри“, бе категоричен Горанов.

Той подчерта, че позицията на Божков цели дискредитиране на представители на правителството, включително на министър-председателя, и тя е необоснова. Фактическата истина ще бъде изяснена в хода на досъдебното производство.

Горанов отказа да коментира отношенията между Кирил Домусчиев и Васил Божков, особено твърденията на хазартния бос, че е бил притискан да сключва определени рекламни договори. ”Това си е тяхна тема, не е коментирано с хора от правителството,” обяви Горанов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече