Business is booming.

Внимание! Бързо сменяйте паролите, ако сте ползвали EasyJet!

0

- Advertisement -

Внимание! Лоша новина за пътувалите с искотарифната авиокомпания EasyJet. От там признаха, че милиони нейни клиенти са станали жертва на „изключително сложна кибератака“, предаде Би Би Си.

Откраднати са имейл адреси, справки за пътувания на 2 208 милиона клиенти на компанията. Получен е достъп и до данните от кредитните им карти.

Компанията е информирала за пробива властите във Великобритания и продължава да разследва случая.

EasyJet съобщава, че е получила първите сигнали за атаката през януари. В изявлението ѝ се казва още: „Приемаме изключително сериозно въпросите за сигурността и продължаваме да инвестираме, за да подобрим още повече нашата среда за сигурност“.

„Няма доказателства, че е злоупотребено с лична информация на някого, но въпреки това по препоръка на властите ние осъществяваме контакт с близо деветте милиона наши клиенти, до чиито данни за пътувания е имало достъп, и им даваме съвети за стъпките, които да предприемат, за да намалят до минимум риска от потенциална хакерска атака“, казват от компанията.

Личните данни могат да бъдат използвани от измамниците за достъп до банкови сметки, за отваряне на сметки, за теглене на заеми на името на неподозиращи измамата хора. Тези, чиито данни за кредитни карти вече са изтекли, трябва да ги блокират и преиздадат.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече