Business is booming.

Министър Кирилов: Цветан Василев и Васил Божков бягат от правосъдието. Това не ги кара да се чувстват недостижими, а да се страхуват!

0

- Advertisement -

Укриващият се в ОАЕ Васил Божков и укриващият се в Белград Цветан Василев, може и да дават вид на хора, които се чувстват недосегаеми, но фактът, че се укриват в чужди държави говори за точно обратното. Такова е мнението на министъра на правосъдието Данаил Кирилов, изказано в ефира на Канал 3.

Според министър Кирилов бизнесмените Цветан Василев и Васил Божков са в ситуация, в която бягат от правосъдието.

„Това не ги кара да се чувстват недостижими, а ги кара да се страхуват, щом са избягали в чужди държави. Изненадвам се, че Божков не е в Абу Даби, защото там очакваме производство. Там е пусната молба и за повече информация за Георги Попов. Имаше искане за допълнителна информация по отношение на Георги Попов, но по отношение на Васил Божков не е правено искане от министерство на правосъдието на ОАЕ”, коментира правосъдният министър. 

Той  отказа да даде подробности относно посочения от Държавния департамент на САЩ като корумпиран съдия Андон Миталов.

„Нямам право да коментирам производството срещу съдия Андон Миталов, аз съм страна в дисциплинарното производство – каза той в отговор на въпрос дали съдията е получил подкуп, за да пусне председателя на сдружение „Русофили“ Николай Малинов на посещение в Москва. – Направил съм доказателствени искания и съм подчертал, че те трябва да са в режим на класифицирана информация. Дисциплинарното производство е на фаза събиране на доказателства. Очаквам насрочване на заседания на дисциплинарния състав на ВСС”

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече