Business is booming.

Радев назидателно: С липсата на доверие в институциите рискуваме дълбоки обществени разломи, деградация и растяща престъпност

0

- Advertisement -

Според него липсата на адекватни мерки ни изправя пред задълбочаването на неравенствата

Българите все повече излизат от състоянието на хипноза след създаването на паника. Това каза президентът Румен Радев на дискусия за икономическите мерки в коронакризата, научи Novaplus.bg. По думите му задават се въпроси какви са пораженията върху икономиката и как ще продължи да се развива, какво виляние ще окажат на живота на хората, как трябва да бъдат продължавани всички тези мерки.

Президентът  подчерта, че най-важният ресурс за справянето с коя и да е криза е доверието в институциите, които я управляват. А едно управление се ползва с доверие, когато не взема решения в резултат на обществен натиск и пиар сметки, смята той. Той посочи, че липсата на адекватни мерки ни изправя пред много по-дълбок проблем – задълбочаването на неравенствата.

„Ако не успеем да овладеем тази тенденция, рискуваме дълбоки обществени разломи, деградация, растяща престъпност“, заяви Румен Радев.

Той уточни, че неслучайно дискусията е озаглавена „Европейският опит и България“, защото е важно да синхронизираме тези мерки. Радев обясни, че ние сме отворена икономика и когато нашите мерки закъсняват или са неработещи, това свива и без това ниската ни конкурентоспособност.

Положителното е, че тази криза извади на преден план нашите добродетели и силата ни като общество, посочи той и поздрави българите, които вместо страх проявиха здрав разум, дисциплина, солидарност и отговорност към другия. По този начин ние показахме способността ни да се мобилизираме и да се справяме с общи усилия с предизвикателствата“, подчерта държавният глава.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече