Business is booming.

Скандално! Ако ви лекуват с хлорохин и шофирате, влизате в затвора!

0

- Advertisement -

Ако ви лекуват с хлорохин и шофирате, е много вероятно да ви вкарат в затвора, ако КАТ ви спре за проверка.

Граждански организации сигнализираха Народното събрание, че смятаният за лекарство срещу коронавирус хлорохин, ще бъде отчетен от полевите тестове на КАТ като употреба на метамфетамин.

Това става ясно и от страницата на производителя и официален вносител на самото тестово устройство, съобщиха от Българско либертарианско общество – една от организациите, сезирала парламентарната правна комисия, която скоро ще разглежда предложенията на прокуратурата за още по-сурови наказания за водачи, употребили алкохол и наркотици.

От организацията сигнализират за куп проблеми в наредбата, която урежда процеса по установяване на употребили дрога водачи. Това вече доведе до висок брой осъдителни присъди за шофиране „след употреба“, дори шофьорът да не е бил под влияние на наркотик в момента. Данните за страната ни значително надвишават средноевропейските, а завишаването спрямо съседите ни от Балканите е в рамките на десетки пъти.

При полицейските акции по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL), когато в цяла Европа едновременно и на случаен принцип са тествани стотици хиляди граждани, в България положителните проби са с 25 пъти повече, отколкото в Румъния, и 75 пъти повече от тези в Полша, допълват от гражданската организация.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече