Business is booming.

Проф. Генчо Начев с тревога: Отхлабването на мерките е много опасно, ще настане свободия

0

- Advertisement -

Директорът на болница „Св. Екатерина“ в София проф. Генчо Начев изрази опасение и тревога от разхлабването на мерките в държавата. Според него има опасност хората да разтълкуват свободата като свободия, научи Novaplus.bg.

„В момента болниците, които активно се борят с Covid-19, са недофинансирани. Тези, които са спрели планови операции през изминалите месеци, ще получат 85% от средната заработка за последните 3 месеца, което е глътка въздух в такава среда, каза проф. Начев пред БНТ.

Той коментира и защитата на персонала на болниците. По думите му тя не се изразява само в предпазните облекла, но и в правилното обучение как тези защитни средства се поставят и как се махат.

Проф. Генчо Начев припомни, че при неправилно боравене с тези защитни облекла рискът от инфекция е много висок. Нищо от повърхността на тези облекла не трябва да влиза в допир с кожата, когато те се свалят.

Той даде пример с ръководената от него болница, където лекарите е трябвало да избират къде да работят, ако са заети на повече от едно място, тъй като така контролът е по-стриктен.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече