Business is booming.

Немски учен алармира: Задава се „вирусен ураган“ през есента

0

- Advertisement -

Германският вирусолог проф. Александър Кекуле излезе със сензационна хипотеза, че през есента ще ни връхлети „вирусен ураган“ заради липсата на имунитет вследствие на изолацията и занемаряване на предпазните мерки, информира Дойче веле, цитиран от в. „Сега“.

Според него пандемията не е катастрофа, случваща се в забавен каданс, а има експлозивна динамика. Проф. Кекуле е на мнение, че най-опасният ни враг сега е не толкова вирусът, колкото времето“.

Учените са единодушни, че новият вирус ще обикаля земното кълбо още години. Броят на новозаразените в онези страни, които взеха сериозни мерки, най-вероятно ще спадне в следващите месеци и заради по-високите температури през лятото, но пандемията тепърва ще се разпространява в развиващите страни и в южното полукълбо.

Проф. Кекуле предупреждава властта в Германия, че разхлабва прекалено бързо и с широка ръка въведените ограничения заради коронавируса. Той признава, че строгите карантинни мерки са на път да разрушат социалния, политическия и икономическия живот в Германия, както и че произтичащите от тях отрицателни последици за човешкото здраве могат да се окажат по-сериозни в сравнение със смъртността от пандемията. Въпреки това настоява, че облекчения за контактите между хората могат да се въвеждат едва когато има надеждна защита срещу болестта. В скоро време обаче  най-вероятно няма да има нито ваксина или лекарство срещу COVID-19, нито стаден имунитет.

Институтът „Роберт Кох“ също алармира, че от три дни насам броят на новозаразените в Германия отново расте. Общият брой на заболелите от коронавирус в страната надхвърля 166 000 души.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече