Business is booming.

Горанов към Божков: Ако докаже твърденията си, аз ще понеса своята отговорност!

0

- Advertisement -

Министърът на финансите Владислав Горанов излезе с ответен удар срещу обвиненията на бизнесмена Васил Божков, че държавата е конфискувала бизнеса му и че двамата са водили лична кореспонденция, стана ясно от извънреден брифинг преди минути, информира Novaplus.bg.

„На мнение съм, че и в момента Васил Бажков, ако иска, би могъл да заплати това, което не е платил навреме, защото милиарди са оборотите на фирмите, които са свързани с него, са генерирали през прериода, през който са действали“, уточни Горанов.

Той подчерта, че ако Божков докаже своите твърдения, той ще понесе отговорност. След като заплати тази сума, той ще може да претендира пред Комисията по хазарта за продължаване на своя бизнес.

Припомняме, че пред Антон Хекимян Васил Божков поиска ставката на финансовия министър и коментира още че с него е общувал много пъти за хазартния бизнес. По думите на Горанов многократните настоявания от страна на Божков за изравняване на режима на облагане на онлайн хазарта с т. нар. наземен хазарт, не са срещнали политическа подкрепа от страна на управляващото мнозинство. Имаше и други хора от чужбина, които раздаваха обвинения и твърдяха, че са невинни. Това е нормална защитна теза, която е в тяхно право, коментира Горанов.

„В ситуацията на обвиняеми, много български граждани са склонни да тиражират своите защитни тези, подчерта финансовият министър. Ако Божков докаже твърденията си, аз ще понеса своята отговорност – не само политическа. Нямам никакви притеснения, всичките ми разговори с него са били свързани с дейността му като един от големите собственици на хазартен бизнес в България“, каза още финансовият министър.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече