Business is booming.

Ген.-майор Явор Матеев: Който иска супер як екшън, да дойде в армията

0

- Advertisement -

Командирът на Специалните военни части в държаната генерал-майор Явор Матеев коментира състоянието на българската армия с оглед извънредното положение в ефира на БТВ.  По думите му формирането на специалното командване води до възможност да се използва най-доброто от отделните специални сили за постигане на съвместен ефект при дадена операция, като тук подчерта дори, че работят и съвместно и с МВР.

Той с тревога съобщи, че с всяка изминала година намалява броят на желаещите да служат в българската армия. Въпреки това обаче, нашите военни под пагон са за пример.

„Всички командоси се подготвят ежедневно за война, но за да пазят мира. Същността на специалните сили е свързана със стреляне, наред с останалите типове подготовка. Генералът посочи, че в момента липсите са наваксват с бързи темпове“, уточни Генералът.

Той подчерта, че който иска супер як екшън, е добре дошъл в българската армия. „Хората плащат да скачат с парашут, а ние безплатно ще им го осигурим“, обясни той.

На въпрос за ексцесиите по време на военната демонстрация вчера на Полигона край пазарджишкото село Црънча, където цивилни провалиха предвиденото мероприятие, той коментира, че само 1 от 20 елемента не бил изпълнен напълно. По думите му по никакъв начин не е възможно да се допускат цивилни в зоната на военен обект. Той каза, че всички полигони по време на стрелби се организирали по един и същ начин, като се известявало близкото населено място. Генерал Матеев заяви, че протестиращите са били хора, които живеят в съседното населено място и много добре знаели какви са начините на придвижване в района.

Припомняме, Специалните военни сили проведоха тактически демонстрации  на полигона в село Црънча по повод Деня на българската армия 6 май. Протест на цивилни граждани от близкото село обаче възпрепятства демонстрацията. Хората настояват Полигонът да бъде закрит, тъй като е опасен за живеещите в района.  

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече