Business is booming.

Борисов далновидно: Аз пазя вашите пари, те си стоят в бюджета. Ще ни потрябват в по-критично време!

0

- Advertisement -

Взимането на недалновидни заеми е просто безотговорно, според премиера

Знам, че в момента стотици хиляди казват – вместо да извади и да раздаде. Ама аз пазя вашите пари, те си стоят в бюджета. МВФ ще ни даде пари колкото искаме, например. Затова ние до този момент гледаме и не режем разход. Освен заплатите на министри и моята, друга орязана няма в България.  Това каза премиерът Бойко Борисов след срещата на върха ЕС-Западни Балкани вчера. Той с тревога оповести, че пандемията в света не е отминала и резултатите са изключително лоши, информира Novaplus.bg.

По думите му, парите ще ни потрябват в по-критично време. България трябва да пази парите си за по-лоши времена. „Виждате в момента немската индустрия, което е моторът на Европа, не могат да се разберат как да подпомогнат. Ми ние с един полет си направихме няколко клъстера. Да видим, все пак времето е пред нас, ще се опитаме да бъдем максимално гъвкави. Когато сме имали най-много пари, не сме давали 13-та заплата, в момент, в който приходите драстично са намалели има една еуфория за харчене на пари, на грантове, грантове, грантове. Ама хора, това са парите на хората. Взимането на недалновидни заеми е просто безотговорно. Разбира се, че искам да подкрепяме бизнеса, но той плаща едва 10% данък. В Германия мисля, че е 46%. Тук 10% и то след като си приспаднат разходите“, заяви Бойко Борисов.

Той допълни, че това е 11-12 години 90% от печалбата е прибирана от бизнеса, за да му дадем шанс да се развие. „Утре бизнесът ще каже ли дигнете данъците, за да имате за пенсионери, за учители, за лекари. Това не е перпетуум мобиле да се самопроизвеждат парите“, уточни премиерът.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече