Business is booming.

Сливенски лекари: Ние ли не можем да боравим с лични предпазни средства!? Това е внушение!

0

- Advertisement -

Медиците от Регионалната лекарска колегия в Сливен излязоха с остра реакция срещу становището на Областния кризисен щаб в града, откъдето вчера изискаха всички лекари и медицински персонал от МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ отново да преминат обучение за спазването на специфичните мерки за безопасност при работата в условията на COVID-19, информира Novaplus.bg.

Извънредното заседание на щаба в Сливен бе във връзка със смъртта на д-р Илияна Иванова от инфекциозното отделение в областната болница, която бе на първа линия в борбата с коронавируса, както и установяването на седем инфектирани лица от медицинския персонал.

Напомняме, че водим битка с противник, за който се знае твърде малко. Персоналът в отделението не работи там от вчера, обучен е да лекува пациенти с инфекциозни болести, някои от които многократно по-опасни от COVID-19. В момент, когато здравната система е подложена под огромен натиск, е неуместно да се създава внушение в обществото, че медиците не знаят да боравят с лични предпазни средства. Това е предпоставка за формиране на недоверие към системата и създава затруднения при изпълнение на задачите. Подобни предположения имат деморализиращ ефект върху персонала в момент, когато млади лекари доброволно отиват на работа в отделението“, се казва в декларация, подписана от председателя на Управителния съвет на Регионалната лекарска колегия в Сливен д-р Богдан Сотиров.

Припомняме, че от 30 април е преустановен приемът в инфекциозното отделение в сливенската болница, а всички нови случаи се пренасочват към Военната болница в града. На 14 и 15 май отново ще бъдат проведени контролни изследвания на целия персонал на отделението и при установяване на отрицателни резултати се очаква на 18 май да започне отново приемът на пациенти.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече