Business is booming.

Сливенски лекари: Ние ли не можем да боравим с лични предпазни средства!? Това е внушение!

0

- Advertisement -

Медиците от Регионалната лекарска колегия в Сливен излязоха с остра реакция срещу становището на Областния кризисен щаб в града, откъдето вчера изискаха всички лекари и медицински персонал от МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ отново да преминат обучение за спазването на специфичните мерки за безопасност при работата в условията на COVID-19, информира Novaplus.bg.

Извънредното заседание на щаба в Сливен бе във връзка със смъртта на д-р Илияна Иванова от инфекциозното отделение в областната болница, която бе на първа линия в борбата с коронавируса, както и установяването на седем инфектирани лица от медицинския персонал.

Напомняме, че водим битка с противник, за който се знае твърде малко. Персоналът в отделението не работи там от вчера, обучен е да лекува пациенти с инфекциозни болести, някои от които многократно по-опасни от COVID-19. В момент, когато здравната система е подложена под огромен натиск, е неуместно да се създава внушение в обществото, че медиците не знаят да боравят с лични предпазни средства. Това е предпоставка за формиране на недоверие към системата и създава затруднения при изпълнение на задачите. Подобни предположения имат деморализиращ ефект върху персонала в момент, когато млади лекари доброволно отиват на работа в отделението“, се казва в декларация, подписана от председателя на Управителния съвет на Регионалната лекарска колегия в Сливен д-р Богдан Сотиров.

Припомняме, че от 30 април е преустановен приемът в инфекциозното отделение в сливенската болница, а всички нови случаи се пренасочват към Военната болница в града. На 14 и 15 май отново ще бъдат проведени контролни изследвания на целия персонал на отделението и при установяване на отрицателни резултати се очаква на 18 май да започне отново приемът на пациенти.

Прегледана: 330

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече