Business is booming.

Радан Кънев: Никой не знае какво става с маските

0

- Advertisement -

Никой не знае какво става с маските. Хората не знаят кое е задължително и кое не и това предизвиква един смут. Това заяви в интервю за БНТ евродепутатът от ЕНП Радан Кънев.

Доверието е ресурсът на едно общество, както да се пребори с пандемията, така и да удържи, и да се възстанови от икономическата криза, която следва от пандемията и мерките. Икономическата криза е в своето начало и имаме нужда от голямо доверие в обществото, между обществото и управляващите, между институциите, коментира евродепутатът.

Няма ясно общуване от властта към хората. Нестабилността на мерките руши доверието в обществото, затруднява хората, каза той.

Цялата стратегия, която следва българското правителството, се следва от 90 процента от правителствата в света, особено демократично избраните.

Подготвяме се с трудни мерки да се нагодим за живота с вируса, за ясна ранна диагностика, лечение. Нанася се удар с чука и ние го нанесохме навреме, но след това подготвихме ли се или просто продължихме да удряме с чука и да се хвалим? Защото това самохвалство на фона на хора, които губят работа и доходи, не искат властта да се хвали, смята Радан Кънев.

Според него всички мерки са на правителството, Щабът може да съветва за социалната изолация.

Ние всички усещаме, че Борисов, който носи отговорността, вече много мисли за следващите избори. Ако използваме тази метафора за чука и танца – той много предизборно започна да танцува. Гъвкавите мерки на управление на кризата се превръщат в мерки, които чуват социологическите проучвания, а не експертните съветници и това много ме тревожи, коментира Кънев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече