Business is booming.

Завесата се вдигна! Мутафчийски: Появата на Щаба сутрин е репродуктивна и насажда страх

0

- Advertisement -

Генерал Мутафчийски потвърди, че премиера Борисов често спорят, но работят заедно

Изненадващо за всички българите тази сутрин информационната завеса по повод съдбата на генерал Мутафчийски и Националния оперативен щаб се вдигна, информира Novaplus.bg. Самият началник на Щаба се появи цивилно облечен на сутрешния брифинг, за да съобщи, че молбата за промяна в оповестяването е била лично негова.

„Това е всеизвестен факт. Ние даже искахме само с прессъобщение да се дава информация, а въпросите да са към ресорните министерства или Щаба. Ние имаме много интересна комуникация с премиера, защото тя се развива наистина като спор. Той обаче взима най-правилните решения според мен“, бе категоричен проф. Мутафчийски.

Борисов също го придружаваше, като избърза да каже, че генерал Венцислав Мутафчийски си е жив и здрав, не е убит,  Щабът не е разформирован и работи. Премиерът  успокои нацията, че продължават ежедневните му срещи и съвместна работа с Щаба.

„Всяко нещо се обсъжда стотици пъти. А от щаба постоянно ме умоляват да се спрат сутрешните пресконференции, на които всяка сутрин се гаврят и се заяждат с тях. Ето, и днес ще има съвещание на правителството и щаба. Вечер в 12 ч. ми докладват колко са заразените и починалите. Сутрин в 7 ч. сме тук. Това е без заплащане, без събота, без неделя, без почивен ден, докато някои толупи спят до обяд и ми задават въпроси после. Вчера докато беше брифингът с Арнаудова ние с Мутафчийски бяхме горе и работихме до 10:30 след това. С него по няколко часа си опонираме как и по какъв начин да пуснем парковете и планината“, настоя да се разбере Борисов.  Той увери, че от една седмица тече обсъждане с Правителството за  мерките, които да облекчат група по група и сектор по сектор.

Генерал Мутафчийски пък подчерта: „Най-важното е как ще живеем вече с вируса. Това е най-важното, което се коментира и по което се работи. Важно е да се уточни концепцията и подробностите за отделните сфери“.

Той допълни, че това са много важни неща и са от ключово значение как ще продължи напред да се развива България и какво отражение ще даде всичко това на здравната система. Той обаче продължава да е на мнение, че всяко отпускане на мерките, което не е съобразено с реалностите, може да доведе до влошаване на ситуацията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече