Business is booming.

Путин към заразения Мишустин: Без ваше участие окончателни решения няма да бъдат приемани!

0

- Advertisement -

След като стана ясно, че руският премиер Михаил Мишустин е един от над 100 000 заразени с коронавирус в страната, той осъществи конферентна видео връзка с президента Владимир Путин, информира Novaplus.bg. Той уведоми Путин и руснаците, че се самоизолира и започва да се лекува.

В обръщенията си към руския държавен глава Мишустин каза, че тестът му за коронавирус е положителен. В тази връзка, в съответствие с изискванията е длъжен да спазва самоизолация и да изпълнява предписанието на лекарите.

Необходимо е да го направя за безопасността на моите колеги. Правителството ще продължи да работи в нормален режим. Планирам да държа активна връзка с колегите по телефона и с видеовръзка с вас по всички важни въпроси. А в качеството на временно изпълняващ задълженията ми предлагам кандидатурата на Андрей Ремович Белоусов“, казва във видеовръзката Мишустин.

Путин от своя страна го успокои, че че без неговото участие окончателните решения няма да бъдат приемани:

„Това, което се случва на вас, може да сполети всеки. Винаги говоря за това. Вие сте много активен човек, искам да ви благодаря за работата, която свършихте до момента. Вие и членовете на правителството, колегите от президентската администрация, безусловно се намирате в зоната на риска“, отвръща Путин. „Надявам се, че ще запазите тази добра работна форма и ще участвате активно в изработката на тези решения, за които говорихме на днешното съвещание, по поддръжката на гражданите, по подкрепата за икономиката като цяло и отделните й отрасли, особено пострадалите в последно време във връзка с коронавируса“, казва Путин.

Мишустин на свой ред призовава руснаците да си останат вкъщи за майските празници и да спазват всички ограничения. А малко по-късно руският президент подписа и указа Белоусов да временно изпълняващ длъжността министър-председател.

Припомняме, че Мишустин е вторият премиер на Стария континент след Борис Джонсън, който е с коронавируса. По-рано този месец британският министър-преседател беше хоспитализиран в Лондон, а седмица по-късно беше и изписан.

Общо 106 498 са регистрираните случаи на заразени с коронавирус руснаци. Новооткритите са 7099, а за денонощието са починали 101 души. Смъртните случаи от началото на епидемията са 1073. Столицата Москва продължава да е лидер по брой заразени – 53 739 души, а от тях 3093 са новозаразените московчани.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече