Business is booming.

Мутафчийски скочи на учени от БАН: Самолечението на Covid-19 с витамин С и озонотерапия е опасно!

0

- Advertisement -

С особено притеснение началникът на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса генерал Мутафчийски коментира на брифинг тази сутрин появилата се информация, че озонотерапията лекува  Covid-19, научи Novaplus.bg.  Според него, това твърдение на някои медици, не почива на никакви научни доказателства.

Той каза, че лично неговият състудент д-р Румен Хичев, който е сътрудник на американските власти за борба с коронавируса, му е обяснил, че озонотерапията е вредна. Дори  в САЩ лекарите са предупредени да не прилагат озонотерапия.

Наши медици и учени от БАН пък смятат, че коронавирусът може да бъде победен именно с озонотерапия и съпътстващо лечение с ударни дози витамин C. Според доц. Христо Дамянов от медицинския център по интегративна медицина, озонотерапията не се използва, защото е евтин метод.

„Високите дози витамин С и озонотерапията са изключително достъпни и са подходящи за всяко болнично заведение за приложение с лекота и с една ниска цена на приложение. За разлика от всички тези химикали, които се прилагат от знаещи и незнаещи специалисти последно време, тези методи са нетоксични, достъпни и евтини“, обясни преди дни Христо Дамянов в ефира на Bulgaria ONAIR.

Той засясни също, че Витамин C и озонът имат и антимикробно действие. Озонът разрушава липидната обвивка на вируса, има директен антивирусен ефект, има и мощно имуностимулиращо действие.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече