Business is booming.

Нуди протест: Германски лекари се снимаха голи срещу липсата на предпазни средства

0

- Advertisement -

Германски лекари се снимаха голи и поставиха снимките си в социалните мрежи, в знак на протест срещу липсата на предпазни маски и облекла, което ги поставя в повишен риск от заразяване с COVID-19. Медиците имат и сайт, наречен Blanke Bedenken (Голо притеснение), видя Novaplus.bg.

„Научих се да шия рани, защо да се уча да шия и маски?“, се чете на плакат, държан от лекарка със стетоскоп и червен шал на лицето.

С едва 156 000 официално потвърдени случая на заразени и с 5900 починали, Германия се противопостави много по-успешно на коронавируса, в сравнение със САЩ, Италия, Испания и Франция. Но и там се наблюдаваше недостиг на лични предпазни средства за медицинските служители от първа линия.

Протестът на германските лекари е вдъхновен от техния френски колега Ален Коломби. Миналия месец той публикува свои голи снимки в знак на протест срещу лошата обезпеченост на медицинските работници в борбата срещу коронавируса.

В понеделник Германия получи 10 млн. медицински маски от Китай, а финансовото министерство отпусна допълнителни 8,7 млрд. евро за закупуването на медицински предпазни средства за нуждите на болниците и лекарите. В страната носенето на маски е задължително на публични места, в публичните транспортни средства и в магазините.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече