Business is booming.

Тревожно: 7 деца на работещи в завод „Мизия“ са заразени, общият им брой в страната надхвърля 60

0

- Advertisement -

Над 60 деца в страната вече са заразени с коронавирус, съобщиха от Националния оперативен щаб тази сутрин, информира Novaplus.bg. Новозаразените малки пациенти за последното денонощие са 7, като броят им от вчера е нараснал двойно.

Пет момчета на 6, 8 и 15 години и едно момиче са инфектираните в област Плевен.  Те са от семействата на заразени в завод „Мизия“, уточни генералът. Има и случай на заразено 14-годишно момиче Пловдив.

Новозаболелите деца не са хоспитализирани и са в леко състояние. Те са с грипоподобна симптоматика. Контактни са били на своите родители. При тях болестта за момента протича леко, но от предишен случай на заболяло дете стана ясно – продължително време те са вирусоносители“, уточниоясни генерал Мутафчийски.

Цифрите днес: 58 са установените нови случаи на коронавирус у нас, като с тях общият им брой се увеличава на 1348.  22-ма от пациентите са настанени в болници. Първенството по брой заболели за денонощието държи Плевен с 21 нови случая, 17 от които контактни на работещи в завод „Мизия“, 6 случая са настанени в 2 болници. В София новите случаи са 19, в Кюстендил – 8, във Велико Търново – 4, Пловдив – 2, Сливен  – 1, Пазарджик – 1, съобщиха от Щаба.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече