Business is booming.

Пловдивският университет откри онлайн рубрика за градивни истории по време на криза

0

- Advertisement -

Пловдивският университет „Паисий Хилендарски” стартира интерактивна рубрика на сайта си, която е посветена на извънредното положение заради епидемията от коронавирус, видя Novaplus.bg.

Интерактивна рубрика VIVAT ACADEMIA дава възможност на студентите и преподавателите, служителите и приятелите на пловдивската Алма матер да споделят свои градивни истории по време на криза – добри практики, полезни новини, повдигащи духа факти, послания, мисли, творчество.

Инициаторите на рубриката са на мнение,  че трудностите ни обединяват и каляват, че лекарската и учителската професии са не просто работа, а призвание.

„Отново започнахме да ценим здравето си и това – на другите. Залипсва ни природата, затъгувахме за  разходките в парка. Времето се превърна в мерило за стоицизъм, себеотдаване, търпение, жертвоготовност”, разказаха създателите на рубриката  пред в. „Марица“.

Студентите и преподавателите вярват, че VIVAT ACADEMIA ще продължи да живее, да радва и вдъхновява академичната общност и приятелите на ПУ „Паисий Хилендарски” и след като тези трудни дни отминат.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече