Business is booming.

Еврика: Български учени твърдят, че са намерили лечение на Covid-19

0

- Advertisement -

Учените са изпратили отворено писмо до Борисов и Ананиев с призив да се вслушат в предложението им

Двама български учени твърдят, че лечение за коронавируса има и то според тях е в нещо много просто, а именно –  високи дози витамин С и озонотерапия, научи Novaplus.bg. Според учените от БАН тези две неща действат антивирусно и имуностимулиращо.

Проф. Лъчезар Аврамов от Института по електроника обясни пред Bulgaria ON AIR, че тези два метода се прилагат и за облекчаване състоянията по време на лечение на тумори на онкоболни пациенти.

„Това е интравенозно наливане на витамин С, а озонотерапията се влива венозно. Необходим е апарат, който го няма в България, но може да бъде произвеждан във Варна“, обясни професор Аврамов.

По думите му нужният апарат струва 5-6 хил. лева. Лечението с витамин С и озонтерапията също било евтино. Това е и причината Световната здравна организация да е обявила лечението за недоказано, според учения от БАН.

„Методите се практикуват в 50 държави. Те са много евтини и не могат да преминат през сертификация, защото не носят печалба“, посочи той.

Учените са изпратили отворено писмо до премиера Бойко Борисов и министъра на здравеопазването Кирил Ананиев с призив да се вслушат в техните предложения. Според тях сегашният подход за справяне с пандемията е грешен, а изолацията – ненужна.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече