Business is booming.

Димитър от Русе, който работи като вълшебник – даде БЕЗПЛАТНО „крака” на 15 парализирани кучета и котки (СНИМКИ)

3

- Advertisement -

„Не всичко е пари, приятелю, не всичко е пари!“ Тази строфа от един от вечните шлагери на Лили Иванова е достойно начало за тази история… История за Доброто, което все още не сме изгубили напълно. Но не за онова, което чака отплата, а за безвъзмездното Добро.

Името му е Димитър. Недейте си мислете, че в 21 век вълшебници не съществуват. Защото Димитър работи вълшебник. Точно така! Денем русенецът се занимава с оптичен тунинг на коли, а вечер създава „крака“ за парализирани животни.

„Стана случайно… Имам приятели от групи за животни. Преди около два месеца една от тях имаше нужда от количка за кучето си – ротвайлер. Никога преди не съм правил колички, но си казах: „Защо пък да не опитам?“. Направих я, изпратих я и така започна всичко. Респект за Човеците, които се грижат за тези животни и са посветили животите си на тях“, споделя с „Училище за любов“ Димитър.

Поръчани от чужбина, помощните колички за животни-инвалиди струват средно 350 долара. Вълшебникът от Русе, подсигурил трети чифт крака на вече петнадесетина кучета и котки, го прави даром.

Питаме откъде си набавя колелцата, които много приличат на тези от детските колички… „Количката, а с нея и колелцата, трябва да отговарят на размерите на животинката. Впрегнал съм моите приятели, който каквито колела намери из мазетата си, да помага. За количките за котки ползвам колелцата от колички за багаж. А за една от тях приспособих дори колела от детски самолетчета“, разказва още Вълшебника.

Всяко от животните, на които Димитър е помогнал, си има своята тежка и тъжна история, повечето от които написани от „човек“. Накрая питаме Вълшебника защо го прави без пари. И отчасти си отговаряме сами: защото под гърдите си носи Сърце….

А той отвръща: „Защо ли? Предайте нататък!“

МОЛЯ, СПОДЕЛЕТЕ! ЗАЩОТО ДОБРОТО ЗАСЛУЖАВА ДА БЪДЕ РАЗКАЗАНО НА СВЕТА

Текст: „Училище за любов“, снимки: фейсбук на Вълшебника

3 Коментара
  1. Веска казва

    Да му се върне стократно добрината!!!Да се случва по-често-да има добри хора!

  2. Рени казва

    Да е жив и здрав този човечен майстор!

  3. Верина казва

    Как мога да поръчам такава количка?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече