Business is booming.

Въведени са времеви коридори за влизане и излизане в и от София

0

- Advertisement -

Въведени са времеви коридори за влизане и излизане от София, като те се отнасят единствено и само за работещите по Великден, информира Novaplus.bg. 

За пътуващите работници до работните им места e въведен график, според който те могат да минават сутрин през контролно-пропускателните пунктове между 6:00 и 8:00 часа, както и обратно между 18:00 и 20:00 часа.

Оказва се, че ако някой е на работа до 14.00 часа, ще трябва да изчака до 18.00 часа, когато се отваря прозорец за влизане и излизане от столицата. Градският транспорт също няма да работи по празниците. И двете мерки са във връзка с масовото движение от столицата към провинцията през вчерашния ден, въпреки препоръките на Щаба.

На практика сега столицата е блокирана от полиция, като се забранява излизането и влизането от и в града. Блокадата е по нареждане на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев по препоръка на Националния щаб за борба с коронавируса.

Заповедта предвижда изключения – за товарния превоз, които трябва да докажат с документи необходимостта от транспорта; автомобилите със специален режим; превозните средства, превозващи граждани, които имат нужда от лечение, като посочват лечебното заведение, в което отиват да се лекуват; както и автомобилите, които превозват медицински лица.

Забраната няма да важи за аварийните автомобили на електроразпределителните, В и К и телекомуникационните дружества, както и за служебни автомобили, които превозват работници.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече