Business is booming.

Агнешкото остава основна храна на Великденската трапеза

0

- Advertisement -

Агнешкото месо остава основна храна на Великденската трапеза, независимо от епидемията, показа репортерска проверка на Novaplus.bg. Масово цената му в търговската мрежа е около 15.00 лева за килограм.


Най-високата цена, до която достига месото, е 17 лв./кг. Най-голямо търсене и съответно предлагане има на плешки или половин агне. Агнешко за дроб сърма е около 6.50 лв./кг, а агнешките глави са около 3 лв./кг. Цената на килограм ангнешки ребра и плешка е около 14 лв./кг.
Повечето от хората купуват между 2 и 4 килограма месо. По-малко са тези, които предпочитат агнешка половина, за да могат да я напълнят с предпочитани от тях ориз или зеленчуци. Експертите напомнят, че при купуването на агнешко месо трябва да се следи за печат върху него, както и цветът му да е свеж, което е гаранция, че не е било замразявано.

Цената на яйцата преди празника е около 0.30 лв/бр. И през тази година на пазара има пъдпъдъчи яйца, които не се търсят много често, но се вземат от домакините за декорация към традиционно боядисаните яйца за празника. Цената за бройка е 0.27 лв. В много магазини има традиция преди Великден да се продават и боядисани яйца, които са окомплектовани по 10 и 20 броя. Продавачите също насочват клиентите към задължителната маркировка на всяко яйце, която да им гарантира, че купуват годни и качествени продукти.

Заедно с печеното агнешко и на тазгодишната Великденска трапеза българинът ще сложи ориз, прясна салата, сладки и яйца. Виното също остава традиционно за наздравица.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече