Business is booming.

Църквата подари 800 шлема на Жандармерията

0

- Advertisement -

В Страстната седмица Българската патриаршия дари 800 предпазни шлема на Жандармерията, чиито служители са на първа линия в условията на пандемия, научи Novaplus.bg. Дарението връчи от името на българския патриарх Неофит Белоградчишки епископ Поликарп, който е викарий на Софийската митрополия.

„Вярна на своята традиция и своя завет БПЦ в лицето на Негово Светейшество сега прави едно скромно дарение на Жандармерията. С него тя цели да подпомогне хората, които ще опазват реда, които ще бдят онова, което е разпоредено, да бъде спазвано. Така заедно с общи усилия, като граждани на България, ще успеем да постигнем –отново да бъдем свободни, да бъдем в радостта в празници и делници и всеки да продължи своя живот в здраве, благочестие, мир и единство“, заяви епископ Поликарп.

Той използва случая да отправи поздрав по случай предстоящия Великден. „Българският народ да изживее празника духовно, независимо къде и по какъв начин. Да оценим това тържество на вярата, надеждата и любовта, на живота над смъртта и да бъдем единни във всяко едно начинание“, пожела епископ Поликарп.

Дарението беше прието от старши комисар Красимир Добрев, директор на Дирекция „Жандармерия“ в МВР. Той подчерта, че с този жест и дар БПЦ засвидетелства своята признателност към системата за сигурност.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече