Business is booming.

Лекар от фронта: Страшно е! Особено, когато пациент те попита „Ще умра ли?“

0

- Advertisement -

Ани Паунова е специализант в болница „Пирогов“ в столицата, която е един от медиците на фронта в борбата с коронавируса. Тя използва профила си във Фейсбук, за да разкрие от първо лице каква е истинската ситуация в българските болници, видя Novaplus.bg.

Тя започва искреното си и прочувствено откровение с уговорката, че тя също в началото е смятала, че Covid-19 е една голяма лъжа, насадена с цел манипулация. След седмица изолирана в софийската болница тя разказва:

„Нямам думи да опиша какво ми видяха очите и колко е страшно всъщност. Неподготвена психически, нито физически аз се вмъкнах в това „приключение”, за да се уверя лъжат ли ме или не и разбира се – да помагам.

Там, облечен в гащеризон, с очила, маска, шлем и т.н, тичащ от стая в стая 24/7, не ти достига въздух от всички тези предпазни средства, осъзнавайки колко всъщност истинско и страшно е всичко, не знаеш кое първо да започнеш. Идва нов пациент, виждаш страха в очите, опитваш се да го разведриш и да го окуражиш, а неговия единствен въпрос към теб е „ще умра ли?”.

Мога да обяснявам много за работата, за пациентите, за страха и мислите, които ти минават през главата, когато си там, но не това е целта на моето обръщение към Вас.

Ежедневно виждам голяма част от хората, за които ние се грижим, не спим, тъгуваме и заедно с тях преживяваме мъките им, как се разхождат напред – назад и използват хубавото време , за да поседят на спирката пред блока в компания от 10 човека и да обсъждат как кризисният ни щаб е „гола вода„. Как „ този Годжи откакто навлече тази униформа само глупости разправя”, как здравните специалисти „изобщо не ги вълнуват, спят ли, не спят ли и кои са те, че да казват да си стоим вкъщи в това хубаво време, те са ТАМ, за да ни лекуват, защо мрънкат, нали сега ще вземат и те големите пари?” Ами обидно ми е. Не знам какво да кажа повече“, завършва поста си студентката по медицина Ани Паунова.

Тя вече шести ден стои вкъщи под карантина, тъй като е била контактна с болни от коронавирус.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече