Business is booming.

САЩ съди Китай за 1,2 трилиона долара заради пандемията

0

- Advertisement -

Във връзка с пандемията от COVID-19 американци подадоха колективен иск срещу Китай за 1,2 трилиона долара – заради неадектавни действия от страна на Пекин в началния етап на заразата, предаде „Гласът на Америка“.

Все повече стават гласовете по света, обвиняващи китайските власти, че са скрили истинските мащаби на епидемията и са подвели света за рисковете от нея.

За по-малко от месец към колективния иск, подаден в съда във Флорида, са се присъединили над 5000 американски граждани. Ищците посочват, че за понесли огромни щети заради действията на Пекин, поради които заразата е обхванала целия свят. Подобни групови искове са подадени и в щатите Невада и Тексас.

САЩ смята, че Китай потенциално носи вината за нанесените щети вследствие на липсата на адекватни действия в началния етап на епидемията – укриване на информация и нарушаване на медико-санитарните правила.

 Близо 1.7 милиона души вече са заразените по света с новия коронавирус, а загиналите са над 102 хиляди, показват данните на Worldometers. До момента са излекувани над 376 хиляди души.

 В САЩ потвърдените случаи на заразяване вече са над 502 хиляди, а жертвите са 18 747 – повече, отколкото в Италия, където са починали 18 849 души. Само в Ню Йорк са заразени над 172 хиляди души, което е повече от която и да е страна по света.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече