Business is booming.

Лекар: На Великден си останете вкъщи!

0

- Advertisement -

Светият синод: Църквите остават отворени, те са като аптеки за душата

Български лекар публикува насърчителен пост във Фейсбук към народа да си отстане вкъщи по празниците, видя novaplus.bg. Става въпрос за д-р Сибила Маринова, началник на Интензивното отделение  на  МОБАЛ Д-р Стефан Черкезов АД – Велико Търново.

„Преди няколко дни фейсбук ми напомни едно мое послание от преди няколко години, за Великден. Написала съм да празнувате спокойно, защото ние сме на работа и да не прекалявате с алкохола и яйцата. И този Великден ще сме на работа. Но няма да ви напиша да празнувате спокойно. Ще ви напиша да си останете вкъщи, да не се събирате и да спазвате мерките, за да дочакате Великден 2021. Да, времето е слънчево и топло и примамва навън. Да, християни сме, а християните ходят на църква. Сложете си ръката на сърцето и си признайте ходите ли на църква през останалото време. Молите ли се на Бог всеки ден или само когато стане напечено? Църквата не е сграда. Нито е служителите в нея. Църквата е вашето сърце, вашата душа, вашето тяло“, казва в поста си д-р Маринова.

Припомняме, че Щабът препоръча на миряните да си останат вкъщи по време на Великденските празници и да не посещават храмовете, защото именно по това време се очаква ПИК-а на епидемията в страната.

Светият синод обаче реши, че православните храмове остават отворени.

„Църквите са като аптеките и не бива да бъдат затваряни, защото се грижат за душите на вярващите“, каза дядо Антоний, който отбеляза, че дори в Гърция са смекчили мерките, а там първоначално затвориха църквите.

По време на великденските богослужения свещениците ще бъдат с маски.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече