Business is booming.

БЕЗОБРАЗИЕ: Топлият Лазаровден напълни улиците на София

0

- Advertisement -

Хубавото време накара хиляди столичани да нарушат карантината

Пълно безобразие! Топлият Лазаровден изкара софиянци навън. Въпреки че пейките в някои от столичните градинки са премахнати превантивно, централните улици не останаха празни по време на епидемията от коронавирус.

Това не е първи случай на нарушаване на разпоредбите. На подобни разходки станахме свидетели в предишни топли дни, но след въвеждането на глоби от 5000 лева, те намаляха. Само няколко дни след занижаването на санкцията, правилата отново са нарушавани.

Препоръките на щаба са да си останем вкъщи. Забранено е да се разхождаме по паркове и градинки, а от полунощ носенето на маски на обществени места става задължително.

По-рано днес кметът Йорданка Фандъкова обяви, че започват засилени проверки в паркове и градинки за струпване на хора на едно място.

„Започваме засилени проверки за спазване на мерките за физическа дистанция. Целият ресурс на Столичната полиция ще контролира забраните за събиране на хора на едно място и за разходки в парковете и градските градини“, написа Фандъкова на страницата си във фейсбук, като уточни, че организацията се въвежда заедно с шефа на полицията старши комисар Георги Хаджиев.

Продължават и проверките на пазарите с екипи на общината, полицията и Столичната РЗИ. За пазарите са задължителни – един вход и изход, дистанция, еднопосочно движение на клиентите и предпазни маски за продавачи и клиенти, подчерта кметът.

Фандъкова апелира всеки, който трябва да излезе от вкъщи, да носи предпазна маска или шал. „Борим се заедно с враг, който не виждаме, а пролетта и слънцето създават измамното усещане, че всичко е приключило. За съжаление, не е! Анализите на експертите показват, че следващите дни са изключително рискови.

Нека опазим резултата, който постигнахме заедно с дисциплина и с цената на огромни лични жертви. Постигнахме плавен ръст на заболелите и здравна система, която може да се погрижи за всеки, който се разболее – да не се проваляме“, призовава кметът.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече