Business is booming.

Борисов: Дисциплина ще има, с риск дори да ме намразят

0

- Advertisement -

Премиерът Бойко Борисов коментира на брифинг тази сутрин спазването на мерките в страната с оглед епидемията от коронавирус. Той подчерта, че мерките в държавата са били навременни и се следи за тяхното стриктно спазване, чу novaplus.bg

„По-добре да ме намразят толкова, че да не искат да ме видят, но да спазят дисциплината. Единствено дисциплината дава резултати по света към днешна дата. Нека бъдем дисциплинирани 2-3 седмици, дотогава ще знаем за какво става въпрос“, настоя Борисов.

Вариант, при който да се отворят парковете и планините около големите градове,  макар и само за определени часове, е сред обмисляните разхлабващи мерки от правителството, призна още Борисов. Той обясни, че това е насочено най-вече за родителите с малки деца, които изкарват домашната изолация доста трудно. Сред идеите е посещенията им да стават в различни часови диапазони според възрастта им, подобно на въведения режим за пазаруване в магазините.

Премиерът обаче заяви, че от кризисния щаб не дават разрешение за подобен ход към момента, тъй като има опасност отново да стане струпване на голямо количество хора, както на Витоша и други паркови места в София в началото на мерките.

На среща с българската православна църква утре той ще уточни допълнителните мерки за сигурност. „Нашите владици са изключително интелигентни хора. Те съзнават, че вярата в бога и здравето вървят заедно. Сигурeн съм, че в утрешните разговори ще намерим добри решения“, посочи премиерът.

„Истински ме е страх Цветница и Великден да не ни вкарат в пика на заразата. Ключовата дума е лекарство, имаме ли, няма и щаба да питам – заповед издава министърът на здравеопазването. Но ние сме вързани с икономиките в Бавария, Франция, Италия. Няма как нашата да върви без тяхната“, каза още Борисов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече