Business is booming.

Блокираха ромската махала в Пещера заради заразени от Covid-19

0

- Advertisement -

След извънредно заседание на Общинския съвет в Пещера от утре ромската махала  в града е под полицейска блокада, научи novaplus.bg. Целият кв. „Луковица“ е разделен от града с КПП-та  за времето от 07.30 до 19.30 часа. Преминаването ще се извършва само по неотложност, при нужда от лекарска помощ, полагане на труд, закупуване на хранителни продукти, лекарства и плащане на битови сметки.

„Призовавам жителите на ромския квартал стриктно да изпълняват заповедта ми, да не изпадат в паника и да не създават излишно напрежение. Нека да останем по домовете си за наша и обща безопасност. За хората под карантина припомням, че излизането е забрана. Отново се обръщам към вас с молба за стриктно изпълнение на указанията, препоръките и нарежданията на държавните органи и санитарните власти. Всичко зависи от нас самите“, казва в публичното си обръщение кметът на община Пещера Йордан Младенов.

Медицинските специалисти в Пещера и Пазарджик са запознати със случая. Предприети са превантивни мерки за поставянето им под карантина, или настаняване в болнични заведения с цел спиране на разпространението на болестта. Поради създаденото ново епидемиологично огнище разпоредих на органите на РУ Пещера, считано от 5 април, да бъдат създадени контролно-пропускателни пунктове на входовете към кв. „Луковица“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече