Business is booming.

В Симеоново въстанаха срещу незаконните бариери на Весела Лечева!

0

- Advertisement -

Депутатката от БСП Весела Лечева е заградила с бариери улици в квартал Симеоново и не дава и пиле да прехвръкне оттам, оплакват се пред „Уикенд” изнервени съседи. Те са категорични, че сега, покрай карантината, са още по-ядосани от наглостта на бившата спортистка по стрелба, която през последните години се отдаде на политика.

„А може би по този начин от община Витоша и от столичното кметство се борят срещу разпространението на коронавируса, понеже няма друго обяснение за тяхната толерантност” – коментират в квартала. Те добавят, че жалбите и подписките им години остават глас в пустиня.
Хората разказват също, че когато се кандидатира, разбира се, неуспешно за кмет на родния си град Велико Търново, пак е продължила да обитава предимно дома си в Симеоново. Затова се питат с каква регистрация е била тогава. „Сигурно юридически другарите й от БСП са изпипали нещата, но сме свидетели, че  живееше в Симеоново” – продължават източниците ни.


Весела Лечева и съпругът й Манол Велев се появяват в квартала в полите на Витоша преди повече от 20 години. Вдигат къща,

слагат бяла будка за охраната насред улицата.

„Тогава нали бяха още мутренски години и мислехме, че е пристигнал някой дебеловратко, но после разбрахме, че са всъщност са стрелците-бизнесмени Весела Лечева и мъжът й Манол Велев. От тяхното присъствие, от будката им и охраната им още тогава ни побиха тръпки” – обясняват съседите.
Шампионката и съпругът й изкупуват и други имоти в квартала. Сега вече имат три къщи, казват съседите, като подчертават, че това е все пак официалната информация, но не изключват да имат и друга собственост в района. „Каква е тая ненаситност за имоти – питат се съседите – не им ли стига, че преживяха трагедия, Манол Велев не излиза от комата вече толкова години!?”. Източниците ни припомнят, че бизнесменът беше прострелян малко след като беше спечелил заедно със съдружника си Петкос Анастасиус скандален търг за 16 000 дка земя в Халкидики, собственост на Зографската ефория. Планират там да вдигнат хотелски комплекси, въпреки че според търга имат право да владеят земята на Атон в продължение само на 16 години. Малко след сделката обаче Велев е прострелян в главата през юли 2007 г. А версиите са, че поръчката може да е дошла от беглеца Васил Божков. В онези години Манол Велев чрез Стойне Манолов има индиректни връзки с хазартния бизнес на Божков, а в някои от фирмите е съдружник и Красимир Маринов-Големия Маргин. Това обкръжение обаче не пречи

по същото време Весела Лечева да е шеф

на Агенцията за младежта и спорта и на Висшия съвет на БСП.
През последните години госпожата, която иначе е много сурова и громи властта с леден поглед и равен глас от парламентарната трибуна, не се задоволява само с охранителната будката. На бърза ръка се появяват и бариерите. А те определено изкарват извън кожата „електората” в Симеоново. „Лечева като някакъв местен феодал прегражда улици, при положение че БСП са в опозиция, а представяте ли си какво чудо ще е, ако вземат властта” – разсъждават недоволните съседи на депутатката. Те са бесни, че заради незаконните й ограждения им се налага да обикалят през „гори и води”, понеже прекият път към домовете им е затворен. „Ами ако се наложи да дойде линейка в тази епидемия, или пък стане пожар, бедствие, всичко е възможно” – ядосват се в Симеоново. Досега няколко пъти са повдигали въпроса, правили и подписка, внесли я в кметството и както вече обяснихме, от това нямало никакви последствия.
В една от къщите е съпругът на Лечева – Манол Велев, който беше прострелян и изпадна в кома. Иначе Весела Лечева

от години е заедно с любовника си Сотир Ушев.

За него се чу, когато Станишев беше премиер, понеже той пък беше станал шеф на Националния осигурителен институт, а преди това беше начело на Агенцията по заетостта. Управлението му и на двете места се помни най-вече с купоните, които майсторски организирал, а на тях неизменно пеела неговата любимка Николина Чакърдъкова. Иначе е родом от родопското село Сатовча, бил е военен десетки години, а преди това е завършил училището за локомотивни машинисти „Тодор Каблешков”. Весела Лечева и Сотир Ушев са кумове на друга одиозна двойка партийци – социалисти Мая Манолова и Ангел Найденов.
Самата Весела Лечева пък е родена във Велико Търново, а баща й Николай е там треньор по стрелба. В детските й години, по времето на соца, обаче той е обвинен от своя възпитаничка в блудство, като се разразява грандиозен скандал. При тези обстоятелства Лечева, която е перспективна състезателка, напуска града заедно с майка си и брат си. Преди няколко години Николай Лечев се сдоби с още едно дете, а Весела Лечева с второ братче. По времето, когато се ражда малкият Иван, Николай Лечев е на 68 години.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече