Business is booming.

Заковаха роми от Карлово с по 5 000лв глоба за неспазване на мерките

0

- Advertisement -

Служители на Районното управление на МВР в Карлово съставиха актове от по 5000 лева на четирима роми за нарушаване на Закона здравето и по точно на мерките срещу разпространението на коронавируса, научи novaplus.bg.

Двама от нарушителите са от Христо Даново, един от Тъжа и един от Певците. Актовете са за това, че четиримата са оформили групичка на пейките в градинката край жп гара Карлово и не изпълняват въведените мерки на министъра за здравеопазването да не посещават паркове. Това е нарушение на чл. 63, ал. 1 от Закона за здравето, припомниха от полицията.

Роми от селата на запад от Карлово идват всяка сутрин в града, те се събират на групи в градинката край гарата, след това тръгват из града за да ровят в контейнерите. Връщат и се обратно с чували, пълни с боклуци. Те пътуват по жп линията София-Карлово, която поради ремонт на тунелите „Козница“ се обслужва от автобуси от фирми от страната.

До момента се знае, че ромите идват в Карлово сутрин, с автобуса сутрин в 10.20 часа, като започват да ровят в кофите за боклук и се качват по  рейсовете. Автобусът от Карлово към Христо Даново и Розино тръгва в 17.10 часа.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече