Business is booming.

МВР: Не вдигайте на номера от Африка и островни държави

0

- Advertisement -

От МВР заострят вниманието на гражданите към евентуални позвънявания на мобилните телефони от номера с кодовете на далечни държави извън Европейския съюз, научи novaplus.bg.

 През последните дни в социалните мрежи се коментират различни случаи на обаждания от непознати номера, предимно от държави в Африка или островни държави, но всички извън Европейския съюз. Характерно е, че позвъняването е много кратко и цели да накара ползвателя на телефона да върне обаждане. Така абонатите от територията на страната ни рискуват да се „сдобият” с високи сметки за мобилен телефон, тъй като обаждането към въпросните номера е в пъти по-скъпо от тези към страни членки на ЕС. Позвъняванията могат да са както към лични, така и към служебни мобилни телефони, а целта е една и съща.

За да добият повече представа гражданите, от МВР информират, че днес следобед дори на служебния телефон на директора на ОД МВР – Пазарджик старши комисар Ивайло Тишев е имало две подобни изключително кратки позвънявания от телефонни номера с код +223. Това е телефонния код на африканската държава Мали.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече