Business is booming.

Лекар: Не слушайте изкуфели доценти, бягали от час по биология

0

- Advertisement -

Носенето на маски категорично защинава от вируси

Обществената дискусия с въведената разпоредба за задължително носене на маски на обществени места достигна своя пик, като настроенията на потърпевшото население вече са в двете крайности, показа репортерска проверка на novaplus.bg. Новата мярка се превърна в ябълка на раздора, тъй като голяма част от хората възроптаха срещу нея, докато други радушно я приеха като механизъм за справяне с пандемията.

Български лекар изригна гневно в профила си във Фейсбук относно провокациите, които си намират път от невежи граждани. Ето какво написа д-р Илиян Траянов:

Хора носете маски! Не се връзвайте на тъпотиите на разни изкуфяли доценти и специалисти по всичко, които сигурно часовете по биология в училище са прекарвали в местното кафе!“, настоява медикът.

Според него, ако маските не предпазваха този, който ги носи ,защо тези, които работят на първа линия с Covid19 носят маски? Ако маските пазят другите, а не тези, които ги носят ,защо тези , които работят на първа линия с Covid19 носят маски? От какво пазят заразените, като вече са заразени!

Маската може да не ви предпази на 100%, но дори да спре половината вируси, които ще погълнете без маска, не е малко! От това какво количество вируси ще погълнете, зависи как ще прекарате болестта- с интубация, тежко, средно тежко или на крак!“, уточнява медикът.

Той акцентира и върху това, че когато целият свят се предпазва с маски, а ти смяташ, че е грешно, вероятността да не се сещаш, кой е глупака от двамата в тази ситуация, е много голяма.

От Националния оперативен щаб за борба с коронавируса подчертаха, че толеранс за снабдяване на населението с маски във връзка с новата мярка ще има до идната събота.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече