Business is booming.

Гратис до събота за задължителните маски

0

- Advertisement -

Във връзка със заповедта на здравния министър за задължителното носене на маски на обществени места началникът на националния оперативен щаб за борба с коронавируса проф. Венцислав Мутафчийски заяви тази сутрин на редовния си брифинг, че е въведен гратисен период до 00.00 ч. в събота, в който хората мога да си закупят маска.  

От МВР ще уточнят точно къде трябва да се носи тя, но като цяло това са обществените места – магазини, аптеки, административни сгради, градски транспорт, банки – „навсякъде където няма контролиран достъп“, поясни генерал Мутафчийски Той допълни, че това е мярка, която отдалечава във времето предприемането на други по-рестриктивни мерки.

В страната за последното денонощие са 25 човека. С тях общо заразените у нас стават 379 души, от тях 113 са в болница, а 13 са интубирани и са в интензивни отделения. Новите случаи са в София – 1, Варна – 3, Силистра – 2, Шумен – 1, Бургас – 4, Кюстендил – 4, Кърджали – 1, Пловдив – 3, Стара Загора – 1. 57% от заразените са мъже, 43% – жени. Средната възраст на заразените е 46 години.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече