Business is booming.

Близо 100 глоби само за ден в Пловдив заради неспазване на извънредните мерки

0

- Advertisement -

Дронове летят над ромските махали и градските паркове

Общо 92 глоби от 5000 лв и 65 протокола с предупреждения бяха наложени само за ден в Пловдив  заради неспазване на мерките срещу епидемията от коронавирус, съобщиха от общинската администрация в града под тепетата, научи novaplus.bg.  Санкциите са наложени по приетият миналата седмица Закон за извънредното положение. Най-много сигнали за нарушения има от ромските махали.

В най-гъсто населения ромски квартал „Столипиново“ положението е най-сериозно. Там банкетите са ежедневие, а мохабета на тумби по улицата не стихва.  Допълнително за нарушители се следи и чрез дронове.

Глоби отнесоха и много пловдивчани, които решила да прекарат неделния ден в градската градина и на гребната база. Въпреки постоянните патрули на полицията из целия град, гражданите все още не могат да осъзнаят сериозността на наложените мерки.

Припомняме, че според Закона за извънредното положение, който наруши или не изпълни въведени с акт на министъра на здравеопазването или директор на регионална здравна инспекция противоепидемични мерки се наказва с глоба в размер на 5000 лв. Когато нарушението е извършено от едноличен търговец или юридическо лице, се налага имуществена санкция в размер на 15 000 лв.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече