Business is booming.

Ген. Мутафчийски: Да не се изгражда мнение, че младите не се разболяват, напротив! 346 за заразените у нас

0

- Advertisement -

Нови 8 случая на заболели от коронавирус и всички те са в София. Общият брой на заразените у нас е 346. 125 пациента са настанени за болнично лечение. Това заяви на редовния брифинг на Оперативния щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

„Смърните случаи са 8. След брифинга сутринта стана ясно, че е починала жена на 51 години в Благоевград. Интубираните в тежко състояние са 13. Имаме нови два случая на изписани. Така общият брой на изписаните е 14“, добави той.

„От Пещера двама са изписани за домашно лечение. Нямат отрицателни проби, но са с добри показатели. Днес са изследвани 276 проби, очакват се от референтната лаборатория и от Стара Загора“, каза още Мутафчийски.

„Допускаме, че заразените са повече. Откриваме 2 на 11, според американците“, обясни шефът на ВМА.

„Тези, които са излекувани, се предполага, че са изградили имунитет, въпреки тревожните съобщения в научни списания за презаразени. При нас нещата са в началото и не стои въпросът за преместване на болни. Имаше успешен опит за преместване на болни, ние изразихме отношението си. Има си принципи за лечение. по-скоро биха се местили апарати“, добави той.

„Болестта протича тежко при всички възрастови групи. Специално за тези по-млади, които са починали, имаме логично обяснение – те са със странични заболявания –  хипертония или с астма. Има 37-годишен мъж, който е интубиран в „Св. Анна“. Да не се изгражда в обществото мнение, че младите не се разболяват, напротив“, обясни ген.майор Мутафчийски.

Той предупреди, че заразата се разпространява лесно и лекарите трябва да мислят за всеки пациент като потенциално заразен.

„Четох скоро статия, в която се излседва смъртността в Италия и там се прокарва идеята, че там си умират по толкова и без коронавируса. Това обаче не е така. Връзка между коронавируса и смъртта е съвсем ясна. COVID-19 създава такива усложнения, които водят до смърт“, обясни Мутафчийски.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече