Business is booming.

Запознат: Коронавирусът е разработка на фармацията

0

- Advertisement -

Теориите на конпирацията относно разпространението на коронавирус в света взеха страхотна преднина в последния месец, показа репортерска проверка на novaplus.bg. Основната теория е, че това е разработка на САЩ, която е целяла срив на китайската икономика. Появи се хипотеза и за това, че АЛ КАЙДА отдавна е отвлякла учени от цял свят, затворени в бункер, където умуват биологично оръжие срещу неверниците. Русия също се оказа сред заподозрените, като мнозина смятат, че с пускавено на заразата Путин си чертая пътя към Европа.

Най-много поддръжници обаче събира теорията, че мутиралият коронавирус е дело на фармацевтичната индустрия. Целта е по този начин да бъде ускорена продажбата на милиони медикаменти, защитни маски и дезинфектанти. Това мнение споделя и един от потребителите на социалната мрежа “Фейсбук“, в чиято публикация той е изнесъл данни от университета в Хамбург, според които  смъртните случаи от коронавирус са над 14 600, докато смъртните случаи при обикновена настинка, малария, алкохол, цигари или рак са в пъти по-големи като брой.

,,В този момент 335 997 души са заразени с COVID-19, от които 250 000 са от Европа и Китай с общо население от над  1 млрд. и 700 млн. души. С други думи, ако наскоро не сте посещавали Китай или Европа, то вероятността да се заразите с коронавирус  намалява с 84%.  Все пак, ако случайно се инфектирате, трябва да вземете предвид това, че само 5% от потвърдените случаи приключват фатално. Така че, дори да се заразите с коронавирус, е по-вероятно да се излекувате успешно“, разказва запознатият.

Той прави и съпоставка между SARS и COVID-19, посочвайки, че смъртността при първия вирус е била около 10%, докато при сегашния е не повече от 2% в инфектираните райони.  В допълнение отбелязва, че смъртността от коронавируса при хората под 50-годишна възраст е едва 0.2%

,,Следователно, ако сте под 50 години и не живеете в Европа или Китай, много по-вероятно е да спечелите от лотарията, отколкото да се заразите с коронавирус“, обяснява потребителят.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече