Business is booming.

Кмет купува таблети на бедни ученици във Врачанско

0

- Advertisement -

Парите са осигурени от частен дарител

Кметът на Бяла Слатина инж. Иво Цветков ще подари таблети и карти за интернет на бедни ученици от общината, които се обучават онлайн заради извънредното положение, научи novaplus.bg. Градоначалникът е проучил, че са нужни около 200 таблета и карти към тях.

Към настоящия момент общият брой на обучаващите се електронно  ученици в общината е 1836. 626 сe обучават по други, алтернативни начини. Голям процент от тези ученици са от уязвими групи и не разполагат с технически средства за реализиране на електронно обучение, което налага избора на алтернативни начини. Учителите се свързват с родителите по телефон и се дават указания и поставят задачи на учениците за работа по учебниците и тетрадките.

В начален етап цялата комуникация между учител и ученик е през родителя. От учителите са разработени работни листи, които се предоставят на учениците от образователните медиатори и социалните работници, назначени към образователните институции. Част от учителите получават със съобщение готовите работни листи с изпълнените задачи за проверка. Останалите се носят от родители в края на седмицата в училището. Учениците се насърчават да гледат уроци по телевизията. 

От началото на новата седмица още ученици ще бъдат включени в онлайн обучение в резултат на закупуването на 200 бр. таблети и  250 карти за достъп до интернет. Закупуването на таблетите и картите за достъп до интернет стана възможно благодарение на частен дарител.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече