Business is booming.

Ромите в Пазарджишко неконтролируеми: Банкети напук на извънредните мерки

0

- Advertisement -

Шестима роми чакат пробите си за коронавирус в пазарджишката болница

В последните няколко дни се оказа, че е невъзможно ромите да бъдат принудени да изпълняват стриктно извънредните мерки във връзка с коронавируса, научи Novaplus.bg. Въпреки въведения режим за влизане в търговските обекти по един, те продължават да прииждат на групи. Забулените ромки, изповядващи исляма, категорично отказват да влизат по една в магазините. Всяка млада жена трябва задължително, по техните разбирания, да е придружена от свекърва си или майка си. На банкоматите ситуацията е покъртителна – по четири човека гледат банкоматите умно и си дават акъл един на друг как се теглят пари. Маски почти не се носят.  Въпросът с хигиената остава отворен.

Още по-фрапиращо е безхаберието на ромските ни събратя по махалите. Там ежедневно по улиците има групи, спрели се на лаф мохабет. Патрулки почти ежечасно минават из махалите с мегафони и призовават ромите да се разпръснат и да се приберат по домовете си. Ефектът е временен. Пазарджиклии са категорични, че е въпрос на дни махалите да пламнат от заразени, а от там и целият град . Трудно е да повярваме също, че ромите ще спазват стриктно хигиена, като се има предвид, че повечето от тях нямат баня и ползват градската баня в Пазарджик, която в момента е затворена.

Банкетите по къщите остават „неприкосновени“. Във фейсбук почти всяка вечер роми се пускат „на живо“ как по 30 души празнуват в една стая, чалгата дъни здраво и настроението е на макс.

В момента шестима роми са настанени в Инфекциозното отделение на Областната болница в Пазарджик, където чакат резултатите от пробите си за коронавирус. Най-вероятно те ще са готови днес следобед.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече