Business is booming.

Каналджии прекарват през горите над Карлово срещу „хонорар“ заради блокадите

0

- Advertisement -

Предлага се и абонамент от 100лв на седмица

Самозвани каналджии се възползваха от наложените извънредни блокади на градовете заради мерките против коронавируса, за да припечелят по някой лев, научи novaplus.bg. Жителите на градовете Карлово и Сопот се оказаха жертви на блокадите и КПП-тата между двата града, разстоянието между които е не повече от 5 км.

Заради наложеното изискване да показват документ за основателна причина за напускане и влизане от единия в другия град, някои останаха с вързани ръце.  Тази ситуация „даде хляб“ на местните каналджии ,които веднага предложиха услугите си. Те обещават срещу „хонорар“ да прекарват хора през горите над Карлово, като маршрутите са отъпкани и вече изпробвани.  За тези, които системно ще ги ползват, се предлага и абонамент от порядъка на 100лв на седмица.  Вече се спрегна и работещия маршрут Сопот – хижа „Незабравка“ – хижа „Добрила“ – хижа „Балкански рози“ – хижа „Хубавец“ – Карлово.  

Към момента в община Карлово има само един констатиран случай на заразен с коронавирус.  Мерките са затегнати, но отново гурбетчиите са основни нарушители на карантината. Това събиди и недоволството на хората. Ето какво пише Христина Шарич във Фейсук:

Добре бе, питам се: защо, по дяволите хора, които са си дошли от чужбина и би трябвало да са под карантина, скитосват из улиците на Карлово и Сопот свободно,примерно? …. тук не трябваше ли някви мерки да се взимат при неспазване на карантината?“.

Всички медици от града са по местата си, няма абдикирали. Болницата се пръска и дезинфекцира постоянно. Местния бизнес обеща да дари пари за закупуване на предпазна облекла и апаратура за болницата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече