Business is booming.

Novaplus.bg видя: Стягат протест срещу заключената Витоша

0

- Advertisement -

Ограниченият достъп до Витоша, като част от извънредните мерки в София, подпали негодувания сред граждани и природозащитници. Феновете на планината виждат тази мярка като твърде крайна и отказват да я спазват. Стигна се и до квалификации като „Диктатура!“, „Комунистическа пропаганда“ и „Геноцид“, проучи Novaplus.bg.

!!! АЗ ПРОТЕСТИРАМ!!! Протестирам като свободен човек и българин, като разумна личност, като зрял човек, който може да контролира поведението си!!! Протестирам срещу нелепата, безумна и крайно необоснована забрана за посещение на Природен парк Витоша!!!

АЗ БЯХ ВЧЕРА НА ВИТОША!!! Там не беше митинг, нито беше като на събор!!! Там имаше хора – още мислещи, трезво преценяващи и разумни хора, които бяха излезли на чист въздух, да съберат малко слънце и да се раздвижат. Нямаше шумни тумби, нямаше вакханалии! Имаше семейства с децата си, имаше двойки, имаше малки групички от хора, които и без това живеят под един покрив!!!

Хората се движеха на разстояние, спазваха прилична дистанция, но бяха усмихнати, обнадеждени….. просто бяха Живи и не бяха позволили на истерията, която бълват медиите, да промие съзнанието и мисленето им! Вчера на Витоша беше прогресивната, напредничава и мъдра част от обществото ни която в истински трудни и критични за обществото ни мигове ще запази самообладание и ще действа в полза на всички с истинска грижа и вещина!!!

На тези хора обаче посегна днес държавата, лиши ги от правото им да съхранят имунитета си и да устоят на заразата по своя начин, доказан от векове и от истинската лекарска практика на онези, които все още заслужават да се нарекат ЛЕКАРИ!!! И това ако не е геноцид, здраве му кажи!!!“, заявява Даниела Къпинчева, която е природозащитник и журналист.

Факт е, че независимо от наложената забрана в почивните дни на Витоша наистина беше „митинг“, както го окачестви генерал Мутафчийски. Към момента природният парк е забранен за придвижване, транспортът до там е спрян. Въпреки това в социалната мрежа не липсват видеа на хора, които са се качили в планината.

Един от подходите към Златните Мостове е блокиран от Общинска полиция. Подобни постове има на още четири места, от които може да се стигне с автомобил в планината. Отделно има комбинирани патрули със СДВР, разположени в началото на туристическите пътеки, които не допускат гражданите решили да се отдадат на пешеходен туризъм.

Прегледана: 872

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече