Business is booming.

Novaplus.bg видя: Стягат протест срещу заключената Витоша

0

- Advertisement -

Ограниченият достъп до Витоша, като част от извънредните мерки в София, подпали негодувания сред граждани и природозащитници. Феновете на планината виждат тази мярка като твърде крайна и отказват да я спазват. Стигна се и до квалификации като „Диктатура!“, „Комунистическа пропаганда“ и „Геноцид“, проучи Novaplus.bg.

!!! АЗ ПРОТЕСТИРАМ!!! Протестирам като свободен човек и българин, като разумна личност, като зрял човек, който може да контролира поведението си!!! Протестирам срещу нелепата, безумна и крайно необоснована забрана за посещение на Природен парк Витоша!!!

АЗ БЯХ ВЧЕРА НА ВИТОША!!! Там не беше митинг, нито беше като на събор!!! Там имаше хора – още мислещи, трезво преценяващи и разумни хора, които бяха излезли на чист въздух, да съберат малко слънце и да се раздвижат. Нямаше шумни тумби, нямаше вакханалии! Имаше семейства с децата си, имаше двойки, имаше малки групички от хора, които и без това живеят под един покрив!!!

Хората се движеха на разстояние, спазваха прилична дистанция, но бяха усмихнати, обнадеждени….. просто бяха Живи и не бяха позволили на истерията, която бълват медиите, да промие съзнанието и мисленето им! Вчера на Витоша беше прогресивната, напредничава и мъдра част от обществото ни която в истински трудни и критични за обществото ни мигове ще запази самообладание и ще действа в полза на всички с истинска грижа и вещина!!!

На тези хора обаче посегна днес държавата, лиши ги от правото им да съхранят имунитета си и да устоят на заразата по своя начин, доказан от векове и от истинската лекарска практика на онези, които все още заслужават да се нарекат ЛЕКАРИ!!! И това ако не е геноцид, здраве му кажи!!!“, заявява Даниела Къпинчева, която е природозащитник и журналист.

Факт е, че независимо от наложената забрана в почивните дни на Витоша наистина беше „митинг“, както го окачестви генерал Мутафчийски. Към момента природният парк е забранен за придвижване, транспортът до там е спрян. Въпреки това в социалната мрежа не липсват видеа на хора, които са се качили в планината.

Един от подходите към Златните Мостове е блокиран от Общинска полиция. Подобни постове има на още четири места, от които може да се стигне с автомобил в планината. Отделно има комбинирани патрули със СДВР, разположени в началото на туристическите пътеки, които не допускат гражданите решили да се отдадат на пешеходен туризъм.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече