Business is booming.

Синът на Апостол Карамитев потъна в скръб!Рак погуби съпругата на Момчил Карамитев

0

- Advertisement -

Синът на легендите на българското кино Апостол Карамитев и Маргарита Дупаринова – Момчил, е неутешим. Тези дни той изпрати в света на ангелите своята половинка – световно известната дизайнерка Габриела ди Саверио. Модното гуру в продължение на години се бореше с коварното заболяване, но медикаментите само успели да отложат края. Причината била, че жената потърсила лекарска помощ, едва когато положението станало нетърпимо, а метастазите плъзнали по цялото тяло.

Покрай многото си ангажименти, поръчки и работата си на модист в за редица филмови и театрални продукции, Габриела непрекъснато отлагала посещението в лекарския кабинет. Когато събрала кураж да го направи, било вече късно. Ракът бил доста напреднал – в края на 2-ия стадий. Лекарите не давали особена надежда, въпреки че семейството се допитало до няколко специалисти.
Двамата с Момчил решили да опитат всички възможни начини за лечение на света. Прочели множество публикации, срещали се с различни специалисти. Така стигнали до болница „Фуда” в Гуанджоу, Китай. За там им трябвали 30 000 долара, които нямали. Тогава Момчил Карамитев обяви кампания за набиране на средства за лечението в интернет. Първите отзовали се били българи. Нашенци не жалели средства и щедро развързали кесии – факт, който учудил съпрузите, защото и двамата мислели, че българите не са от най-щедрите. Пари им пращали и чужденци.


Сумата била събрана сравнително бързо
. Фамилна приятелка, която била минала за лечение през китайското здравно заведение, гарантирала, че Габриела ще намери спасение там. Похвалила медиците, както и нетрадиционните методи, които ползвали за лечение.


Състоянието на дизайнерката се утежнявало от докторското заключение, че не би могла да издържи на операция. Медиците търсели алтернативни начини за лечение като химиотерапия, имунотерапия и актуална нетрадиционна терапия, които да заместят хирургическата интервенция.


„Много ми е мъчно. Сбогувам се постоянно и мислено с жена ми, която не можа да се пребори с коварното заболяване. Търсихме какви ли не лечения – стигнахме дори до Китай, до болницата „Фуда”, но за съжаление изходът бе фатален. Съкрушен съм! Сбогом, любов моя”, сподели Момчил Карамитев, който в САЩ се изявява като актьор с псевдоним Макс Фрийман.  
60-годишният вдовец не желае да говори за болката и дори не написа нито ред във Фейсбук страницата си. Познатите му казват, че бил тотално съсипан, защото освен съпруга, Габриела била негова най-вярна приятелка и душеприказчик. Двамата били неразделни от близо 30 години. Имали си пълно доверие и никакви тайни един от друг.


Цялото семейство било наясно, че няма никакъв шанс за Саверио, чието здравословно положение започнало бързо да се усложнява в първите дни на новата 2020 година. На финала Габрила била буквално кожа и кости.
Съдбата срещнала Момчил и Габриела преди повече от три десетилетия в Италия. Любовта им пламнала от пръв поглед. Момчил току що бил завършил ВИТИЗ в класа на проф. Надежда Сейкова и бил сочен за една от големите надежди на европейското кино.
В киното младият актьор дебютирал с малки роли в „Опасен чар” и „В името на народа”. Първата му по-стабилна роля била в „Смъртта може да почака”. Последвали ангажименти в „Само ти, сърце”, „Време разделно”, „Тест 88” и други. Карамитев заминал за Италия със стипендия. Докато учел в римската театрална академия, синът на Апостол Карамитев работел в кино и в театър като реквизитор.
Именно работата го срещнала с бъдещата му съпруга Габриела. Влюбили се и се оженили набързо. Момчил изкарал и 5-годишен курс по кинорежисура.

След като се дипломирал, синът на Апостол Карамитев, съпругата му и синът им Марко се установили в САЩ и 30 години прекарали в Ню Йорк и Лос Анджелис. В страната на неограничените възможности Момчил успял да пробие в кинобизнеса със свой сценарий. Снимал се в малки роли в  „Момиче за 1 милион долара” и в епизод на сериала „Кости”. 30-годишният им син Марко не е наследил артистичните професии на родителите си и предпочел да работи като счетоводител. Женен е за италианка, която е юрист и от която има две деца – Едуардо и Франческа.


„Съпругата ми е трудолюбив човек. Завършила е дизайн в Рим, Италия. Първо работи като модист в страната си, а по-късно започна да работи с мен във филмови и театрални продукции. Специализирала е в колеж в Калифорния. Габриела комбинира многобройните си таланти с филантропия за децата. По ирония на съдбата се стигна до там, тя самата да се нуждае от помощ, защото болният човек е безпомощен като дете – оставен само в ръцете на Бог”, написа преди време Момчил Карамитев за съпругата си, когато му се наложи да събира средства за лечението й.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече