Business is booming.

Гайди и сурвачки посрещнаха Бойко в Бургаско (ВИДЕО)

0

- Advertisement -

Премиерска инспекция на голям инфраструктурен обект. В последния работен ден на 2019 г. Бойко Борисов провери работата на пътя от магистрала „Тракия“ към Поморие и „Слънчев бряг“. Местните жители го посрещнаха с гайди и сурвачки за внуците му.

„5-километровият обход на Поморие трябва да е готов за летния сезон. С него ще бъде довършено цялото разширение на пътя Бургас – „Слънчев бряг“. Останалите участъци вече са пуснати в експлоатация. Така трафикът от АМ „Тракия“ към курортите няма да влиза в Бургас. Няма как да има туризъм без нужната довеждаща инфраструктура. Преди в Поморие имаше огромни колони от коли през лятото, катастрофи, жертви. Сега трафикът ще се облекчи значително. Строителните дейности напредват, всичко ще бъде готово в срок“, написа премиерът в страницата си във Facebook.

Премиерът отбеляза, че всички говорят за туризъм, но довеждащата инфраструктура е от изключително значение и е важно тя да гарантира бързо придвижване. Според министър-председателя няма причина обходът на Поморие да не бъде готов за новия летен сезон. „Трябва да се спазят сроковете и ще видите колко ще се облекчи движението“, изтъкна Борисов.

Той подчерта, че всичко това става възможно, благодарение на добрата работа на държавата, чийто брутен вътрешен продукт към момента е 120 млрд. лева. „Гоним 130 милиарда БВП, затова правим и 4-лентови магистрални пътища“, каза още Борисов. По думите му, докато трасета като настоящото се изграждат, това не се вижда, а после бързо се забравя какво е било преди. Премиерът напомни, че по Южното Черноморие липсваха и пречиствателни станции, съобщи Nova.

Участъкът, който инспектира премиерът Борисов, е с дължина от около 5 км и с него ще се довърши цялото разширение на пътя Бургас – „Слънчев бряг“. Другите участъци вече са пуснати в експлоатация, което значително облекчава трафика, особено в туристическия сезон.

Премиерът днес посети града, чийто площад беше изцяло обновен с отпуснатите от правителството 1,2 млн. лв. през настоящата година, съобщи пресслужбата на кабинета. Със средствата е била изградена и нова инфраструктура на централния парк. Това, което е било нужно за площада и за обходния път на Камено, сме го направили, е казал министър-председателят Бойко Борисов.  

Направена е реконструкция на подпорни стени, настилки и алейна мрежа, преобразени са изцяло зелените площи, поставени са нови пейки и други удобства за жителите на общината, допълват от МС.

Отпуснали сме целево близо 2 млн. лв., за да махнете камионите от центъра на града, до два месеца ще направим обхода, е заявил още министър-председателят Борисов по отношение на ремонта на обходния път на Камено.

Проектът се финансира от републиканския бюджет, като инвестицията е за близо 2 млн. лв. Работата по трасето с обща дължина от 2,2 км започна през месец ноември. С построяването на обхода ще се повиши безопасността на движение, а трафикът с тежкотоварни и леки автомобили ще бъде изведен от улиците на града, се посочва в съобщението.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече