Business is booming.

Икономическа полиция ще проверява кой е източил водата в Перник

0

- Advertisement -

Междувременно се появиха съмнения, че четирима души от Перник са се заразили с ешерихия коли от водата в града.

Икономическа полиция ще разследва къде е отишла водата на Перник и кой е виновен за обстоятелствата, наложил ивъвеждането на режим в града. Това обяви премиерът Бойко Борисов, който посети изненадващо района в четвъртък сутрин. Придружиха го министърът на икономиката Емил Караниколов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

На мястото дойде и областният управител на Перник Емил Костадинов. Според него проблемът е основно в остарялата водоснабдителна инфраструктура, която не е подменяна от 1954 г.

По думите на Караниколов, благодарение на фирмата, която работи на място, вече има измервателна апаратура. „Проблемът с инфраструктурата е трагичен“, смята министърът. Екипи от ВиК-Враца и ВиК-Стара Загора работят по отстраняването на проблемите.

На място стана ясно, че се обследва мрежата по Клон 2, става въпрос за участък от около 800 метра, в които се губят 80 литра вода в секунда. В него няма доказани консуматори, затова се търсят предполагаеми аварии. Само за месец, заради амортизираното водоснабдяване и режима, са станали със 150 аварии повече от обичайното, предава NOVA.

„На практика правим нова водопроводна система в движение“, заяви премиерът.

Със специална капсула робот специалисти ще проверяват водния цикъл под земята, за да се установи къде точно са течовете.

Междувременно в болницата в Перник бяха приети трима пациенти със съмнения за зараза с ешерихия коли от водата в града. Резултатите от изследванията им трябва да станат ясни до дни.

В четвъртък в Перник ще има водоноски от София и Благоевград. На жителите на града ще бъдат осигурени и два тира с минарална вода.

След визитата си в Перник Борисов и Нанков инспектираха моста на АМ „Струма“ край Дупница, който беше увреден от голям пожар през лятото. Съоръжението вече е изцяло ремонтирано.

Премиерът и заместник-министърът огледаха и строежа на „Струма“. „Тук ще е най-дългият тунел, строен в България“, обясни Нанков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече