Business is booming.

ПРЕДПРАЗНИЧНОТО ПЪТУВАНЕ ПРОДЪЛЖАВА: Къде са най-натоварените участъци?

0

- Advertisement -

3 600 полицаи ще следят за безопасността по пътищата

250 000 автомобила от „Пътна полиция“ очакват да тръгнат на път за предстоящите празници. 3 600 полицаи ще следят за безопасността по пътищата.

На пътя София – Варна край село Добри дял се спират тежкотоварни автомобили. По заповед на „Пътна инфраструктура“ се работи за организация на движението.

„8 камиона към момента са спрени. Работи се за спиране на товарни автомобили. Такава организация беше създадена за времето от 16:00-20:00ч. Ние ще следим и за водачи под влияние на алкохол, за да не се стигне до пътно-транспортни произшествия“, каза началникът на „Пътен контрол“ в РУ МВР-Горна Оряховица Галин Георгиев.

На магистрала „Тракия“ близо до Стара Загора е имало изключително интензивен трафик през вчерашния ден, но няма инциденти. Участъкът от Чирпан до Нова Загора е с най-видима мъгла.

„Мъглата е гъста. За осигуряване на безопасността на движението сме осигурили екипи, както на магистралата, така и по главните пътища. Интензивността на движението беше голямо, но с нарастването на деня тя ще се увеличи. Препоръчваме на водачите да спазват ограниченията“, каза още гл. инспектор Бончо Славов.

Трафикът към Гърция и зимните ни курорти също е натоварен. 

На изхода на София при АМ „Тракия” движението също е интензивно, но спокойно. „Ситуацията от вчера насам става все по-спокойна. Може би голяма част от хората са предприели пътуването си след края на работния ден вчера. Имаме едни нормален трафик, както на изхода на София, така и в района на автомагистралите. Единствената точка, при която има леко натоварен трафик, е в района на тунел „Витиня”, заяви инспектор Чавдар Кочев от Главна дирекция „Пътна полиция”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече