Business is booming.

Борисов отсече: Първият ден от болничните ще се плаща, няма да наказваме истински болния заради тарикатите

0

- Advertisement -

Министър председателят Бойко Борисов категорично заяви, че предложението първият ден от болничният да се заплаща от работника няма да влезе в Народното събрание, научи novaplus.bg

„Предложението първият ден от болничните да се плаща от работника няма да бъде внесено в Народното събрание. Няма входирано предложение, няма и да има входирано предложение. Не може в България всеки, който си вземе болничен, полицай да го проверява болен ли е. Защото масово се лъже с това. Тази тема няма да бъде вкарвана в парламента“. Това съобщи пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов, който провери обхода на Габрово.

„Работодателите казват, че работниците им си взимат болничен и отиват някъде. Или по – лошо, отиват да работят на друго място. На тяхно място трябва да се назначи някой, за да не спира производството и става огромен проблем. В Тристранката и със синдикатите ще се обсъжда този проблем”, добави той.

„Дори лекарската гилдия трябва да разбере, че не може да се продължава така. Не може да се толерират тарикати. За това не се съгласих и няма да се входира, да наказваме истински болния заради тарикатите. Всички ние трябва да се борим. Дори и медиите, както с Пазарджишката болница. Трябва да ги изловим и това да стане изключение, а не правило. Искам да видя нетърпимостта в хората. Защото като се вземе болничен, от вашите пари се взима”, коментира още Борисов, цитиран от NOVA.

„Ще обсъждаме в Тристранката проблема с болничните, с ТЕЛК-овете, с фалшивите инвалидни пенсии. Всички се радваме, че индустрията, икономиката и БВП нарастват. Само, че пределите на работещите хора имат лимит. Не може да оставим 2 милиона да работят максимално, а останалите покрай тях да се измъкват. Гръцките хотелиери ще протестират повече от синдикатите, ако приемем такова решение”, смята министър-председателят.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече