Business is booming.

Световен рекорд: Японски рак бе продаден за 46 000 долара!

0

- Advertisement -

Нетрадиционен японски участник в търг бе продаден за 46 000 долара. Това е т.н. снежен рак, а цената на която е продаден „вероятно ще постави нов световен рекорд“, заявиха местните представители на аукциона за АФП.

Морският деликатес е в сезон от тази седмица в западния регион Тотори, където ракообразното бе продадено за крайната цена от 5 милиона йени.

„Бях изненадан, че бе взет за толкова висока цена“, заяви официалният служител на местната власт Шота Инамоно пред АФП за рака, тежащ 1,2 килограма с размери 14,6 сантиметра.

Според Инамото, цената надхвърля миналогодишната рекордна цена от два милиона йени, която беше регистрирана по това време в световните рекорди на Гинес за най-скъп рак.

„Тази година ракът надмина рекордната цена, така че вярваме, че това е може би най-скъпият рак в света“, каза той и добави, че правителството ще помисли да кандидатства отново за сертифициране от Гинес.

Ракът е купен от местен търговец на дребно и ще бъде сервиран в японски ресторант от висок клас в лъскавия квартал Гинза в Токио, съобщават местните медии.

През януари японски суши предприемач плати рекордните 3,1 милиона долара за гигантска риба тон на новия рибен пазар в Токио, а двойка „премиум“ пъпеши миналата година донесе рекордните $ 29 300 на търг.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече